Vi är 3D Hälsa 💖

Ett möte på kafe som slutade med en gemensam kamp mot ätstörningar.

Tillsammans har vi delad upplevelse likaväl som skildrade i vår egna bakgrund när ätstörningens röst slog ner vår egna. Nu jobbar vi ihop för att påverka samhällets syn och bemötande vid ätstörningar, restriktioner & kompensationsbeteenden. För att förbättra behandlingar & hjälpa fler drabbad & anhöriga få rätt vård med stöd utan att vänta på att det först måste bli värre innan det ska få bli bättre.

"det ska inte behöva ta 10 år för att bli läkt och du ska inte behöva återfalla 5 gånger innan du lyckas fri."

Ingen ska behöva bli värre för att få tillåtelse att bli frisk, och ingen ska behöva riskera att förlora livet i brist på hjälp. Därför har vi byggt upp 3D Hälsa som står för hälsa i alla tre dimensioner: sinne, kropp & själ.

Att bli hörd, sedd och förstådd är första behovet. Att våga sig bryta kontakten med ätstörningen är andra steget. Att forma ett nytt jag är det slutgiltiga behovet för att lämna ätstörningen i det förflutna och trygga tankar och kropp i en ny vardag.

Vi bygger nu en plattform för att din röst som drabbad ska få höras. En plattform åt anhöriga att få stöd och du som kämpar för att bli frisk ska få vägledning till att läka sinne, kropp & själ. Här på 3D Hälsa delar vi berättelse och driver digital hjälp till dig som drabbad och anhörig för att hjälpa er kämpa emot ätstörningen och ta tillbaka ert liv! För det är skillnad på att leva och att överleva.

Har du en berättelse att lyfta eller önskar att samverka för att bidra till kampen? Tveka inte på att kontakta oss på [email protected] 

 

// Rebecca Billger & Emma Björndahl

Foto: Rebecca Billger